PROGRAM
Jun2
Søndag 2. juni, 2024
11:00 Gudstjeneste
Pastor Jan A. Danielsen taler. Anne Gerd Juvang er møteleder. Sang og musikk: Minikoret. Barnekirke. Nattverd. Kirkekaffe.
 
Jun4
Tirsdag 4. juni, 2024
11:00 Menighetens bønnedag
Misjonskirken er åpen for bønn og stillhet på tirsdager kl. 11 - 13. Kontaktpersoner er Ann Solveig Simones, tlf. 91695150 og Jan Danielsen, tlf. 93679403.
 
Jun9
Søndag 9. juni, 2024
11:00 Gudstjeneste
Olaf Alsaker taler. Arvid Juvang er møteleder. Sang og musikk: Randi, Kjersti og Anne Gerd. Kirkekaffe ute med Barnekirken hvis fin vær.
 
Jun11
Tirsdag 11. juni, 2024
11:00 Menighetens bønnedag
Misjonskirken er åpen for bønn og stillhet på tirsdager kl. 11 - 13. Kontaktpersoner er Ann Solveig Simones, tlf. 91695150 og Jan Danielsen, tlf. 93679403.
19:00 Bønn og lovsang
 
Jun16
Søndag 16. juni, 2024
11:00 Country-gudstjeneste i Heddal Låvekyrkje
Rune Edvardsen taler.
Jun19
Onsdag 19. juni, 2024
11:00 Andakt på Notodden Omsorgsenter
Pastor Jan A. Danielsen med flere deltar.
 
Si det!
Han er det! Hvem?

Det er påske; kontrastenes høytid! Fra palmesus og glede til hammerslag og smerte. Fra korsfestelse og død, til seier, oppstandelse og nytt liv! Det var varslet og det skjedde. En av profetene, Sakarja, får se og skriver: "Bryt ut i jubel, datter Sion! Rop av glede, datter Jerusalem!  Se, din konge kommer til deg, rettferdig og rik på seier, fattig er han og rir på et esel, på en eselfole." Sak. 9,9. En annen profet som det henvises til er Jesaja, som skriver: "Nå lar Herren det høres til jordens ende: Si til datter Sion: Se, din frelse kommer! De han fikk som lønn, er med ham, de han vant, går foran ham." Jes. 62,11.Jesaja, som ca. 700 år f. Kr., har et budskap og melde, gode nyheter til "Sions datter." Til oss!

Si til, meld det!  Han dere ser komme ridende på et esel en vårdag i måneden Nisan; april, Han er det! 

Han dere ser bærende på korsets tverrbjelke opp Via Dolorosa; Han er det! Han dere ser naglet til et kors; Han er det! Når dere ser naturfenomener, Han er det! Når dere hører rykter om oppstandelsen; Han er det! 

Pilatus lurte på hvem denne mannen var, som ble ført til han? "Er du jødenes konge? Pilatus skrev: "Jesus fra Nasaret, jødenes konge." Han er det!

På himmelfartsdagen sier Jesus: "Gå derfor;" og si det! Og det gjorde de, når kraften kom over dem og i dem! Hva med oss? Kom Hellige Ånd!

De som først fikk oppdraget og fullførte sine løp, har et budskap til oss! Si det!

Evangeliet er gode nyheter også i vår tid! Når vi ser det som skjer i dag, må vi si det! Han som kom, Han som døde og stod opp igjen; Han er det!

Vi skal si det til Sions datter, til Jerusalem og det jødiske folk. "Se, din konge kommer!"

Vi skal si det til Notoddens døtre og sønner, til det norske folk, til alle folk! 

I Matteus kapittel 24 finner vi Jesus og disiplene på Oljeberget. Endetiden og Jesu gjenkomst er tematikken. I Kap. 24, 15 sier Jesus: "Når dere ser." Fra år 66 til 70 var Jerusalem omringet av den romerske hær og byen og tempelet alt i år 70. Når de så! Men jeg tror at disse ordene av Jesus, peker videre!

Hva ser vi idag? Vi ser et gjenopprettet Israel og jøder som vender hjem. Vi ser tegn i naturen! Vi hører rykter om krig og ser i disse dager krig i Ukraina. Vi ser tegn i folkehavet! Vi ser økende forfølgelse og antisemittisem! Forskjellene øker! Er det Han som snart kommer?

Men om mye ser mørkt ut, evangeliet forkynnes og når ut til flere! Det satses på de unådde! Gode nyheter! Han er det!

Han kommer snart!

"Se, din konge kommer til deg!"

Jesus Kristus!

Han er det!

Si det!

Velsignet høytid!

 

Bilde