Vi er kommet et stykke inn i den første av tre sommermåneder. Sommertiden som alltid er etterlengtet og hjertelig velkommen. I Wikipedia stod det følgende: "Sommeren er den delen av året når solen står høyt på himmelen og den gjennomsnittlige dagtemperaturen er høyest. For den del av befolkningen som arbeider med naturens avkastning er derfor sommeren årstiden for slit og arbeid, mens den for resten av befolkningen er det årstiden for ferie og fritid." Den varme årstiden utnyttes til fulle og....

både natur og mennesker våkner til liv. Det graves, vedlikholdes, klippes, såes og plantes, og i trafikken møter en ofte på skiltet "veiarbeid." Det er mye som en må rekke før høsten og vinteren igjen er over oss. På tross av stor aktivitet settes det av tid til ferie og fritid. En trenger å lade "batteriene". I sangen "I denne vakre sommerdag" står det i 1 vers: "I denne vakre sommerdag gå ut og kjenn Guds åndedrag, du merker himmelfreden! Se, jorden har tatt bunad på som om den skal til selskap gå og vi får dele gleden."

Det står ikke mye i Bibelen om sommer men i den kristne tro ligger håpet og forventningen om en evig sommer når jorden skal fødes på nytt. (Matt. 19:28) Nylig hadde vi besøk av Ye´shi Reinhardt fra Sde`rot i Israel som minnet oss om fremtidsperspektivet i Kristus. Til slutt tar jeg med koret i sangen "I den stille klare morgen.": "Se, han kommer! Jesus kommer! Fikentreet varsler sommer, vår forløsningstime kommer! Jeg vil lytte etter lyden av hans trinn." Ønsker deg en god og velsignet sommer!