Tårer i advent!
I møte med det ufattelige, tragedien og den dype og nære hjertesorgen, blir ord vanskelig å finne. Livet og tiden senker farten. Så skjedde igjen, i vår by, ondskapen og det meningsløse kom tett på.Vi blir alle berørt, men våre tanker og bønner går først og fremst til de som ble rammet så brutalt. Det som skulle bli en fin advent og julehøytid har fått et dypt skår i gleden. I sorgens veiløse landskap vil vi gå sammen.

Fra Notodden og Kristiansand. Fra Aleppo og Mosul til Kabul. Paris, Jerusalem og Istanbul. Ropene, smerten og tårene i en sårbar verden. Mennesker drives på flukt eller blir fanget i i kryssilden. Hvorfor? I en moderne og velutviklet verden hvor vi alle kunne ha det godt. "Havet er for salt av alle tårer" er det en som har sagt. Finnes det håp for menneskeheten eller er vi overlatt til oss selv? Advent og høytid med et budskap om fred og glede. Vi vil holde fast på, og sammen jobbe for, et varmt og trygt samfunn med gode verdier. Vi vil leve i advent, i forventningen og løftet om en Frelsers ankomst. En Frelsers snarlige ankomst? I bibelens nest siste vers sier Jesus: "Ja, jeg kommer snart." Jeg håper vi kan svare med Apostelen Johannes: "Amen. Kom, Herre Jesus!" Du som skal tørke bort hver tåre fra våre øyne.

For et barn er oss født,
          en sønn er oss gitt.
          Herreveldet er lagt på hans skulder.
          Han har fått navnet
          Underfull rådgiver, Veldig Gud,
          Evig far, Fredsfyrste.

Så skal herreveldet være stort