Jun2
Søndag 2. juni, 2024
11:00 Gudstjeneste
Pastor Jan A. Danielsen taler. Anne Gerd Juvang er møteleder. Sang og musikk: Minikoret. Barnekirke. Nattverd. Kirkekaffe.

Jun4
Tirsdag 4. juni, 2024
Misjonskirken er åpen for bønn og stillhet på tirsdager kl. 11 - 13. Kontaktpersoner er Ann Solveig Simones, tlf. 91695150 og Jan Danielsen, tlf. 93679403.

Jun9
Søndag 9. juni, 2024
11:00 Gudstjeneste
Olaf Alsaker taler. Arvid Juvang er møteleder. Sang og musikk: Randi, Kjersti og Anne Gerd. Kirkekaffe ute med Barnekirken hvis fin vær.

Jun11
Tirsdag 11. juni, 2024

Jun16
Søndag 16. juni, 2024
11:00 Country-gudstjeneste i Heddal Låvekyrkje
Rune Edvardsen taler.
Jun19
Onsdag 19. juni, 2024
11:00 Andakt på Notodden Omsorgsenter

Prat, forkynnelse samfunn og liv.Tabgha. Brødunderkirken.
I Lukas kapittel 4 leser vi Jesu tale i synagogen i Nasaret. Etter en fasteperiode på 40 døgn med påfølgende fristelse av djevelen vender Jesus tilbake til sivilisasjonen. I Åndens kraft. I Nasaret holder han sin programtale. der og da ble profetordet fra Jesaja 61 oppfylt. Folk synes dette var en dårlig preken og ble rasende. Det var en så elendig preken at de til og med ville kvitte seg med taleren for godt. Leser vi videre i kapittelet hos Lukas fikk han en helt annen mottakelse i Kapernaum. Om dem står det "de var slått av undring over hans lære, for han talte med myndighet". v 32.

Jesus holdt mange taler og mottakelsen var varierende. Berkprekenen vakte samme respons som i Kapernaum. "Da Jesus hadde fullført denne talen, var folket slått av undring over hans lære." Matt. 7, 28. Men hans undervisning i synagogen i Kapernaum i Johannes 6, førte til at mange av disiplene trakk seg unna. Jesu oppgave var å gjøre disipler ikke å imponere med glitrende ufarlige prekener.

Går vi til Paulus fikk også han blandede mottakelse. På Areopagos fikk han ulik respons. Noen gjorde narr av ham, mens andre ville gjerne høre mer. En tredje gruppe var de som kom til tro.  Ikke ulik responsen i dag!

Kommunikasjon er en utfordring og krav til standard og innehold er forskjellig. På det profane området opererer man ofte med terningkast på innhold og utførelse. Tilhørere stiller krav til det de kommer for å se og høre, noe som er riktig å gjøre. Kvalitet hører med, også i en menighet. Men underholdningsterningen?

Hva med menighetens liv og virke? Det som skjer på plattformen og stemning og holdning i salen?

Landslagstrener i hopp Alexander Stockl ble rørt til tårer av landslagets prestasjon i skiflygning i Vikersund. Selv om det ikke ble gull fremhevet han hvordan de tok imot hverandre på sletta og gledet seg sammen over prestasjonene og ikke minst samholdet.

Som menighet har vi alltid noe å strekke oss imot. Den enkeltes vekst og utvikling og menighetens utvikling. Må vi stå sammen og oppmuntre hverandre og gjøre hverandre gode.

Prat, forkynnelse samfunn og liv.tabgha; de syv kilder.